… Philokalia… kärleken till skönheten……i teologi… i geometri… i rörelse… och i sång… i poesi… i analys… i sorgen och glädjen … i det spruckna…i tillbedjan

Bild

Att utforska det ordlösa

Inkommande vecka bär det av till Vasa för att dra en retreat med temat: Expedition Tystnad – att utforska det ordlösa.

Det är nu över ett år sean jag skrev i min blogg. Att man inte i min ålder kan bli befriad från dessa ökenvindar som bränner in sin torka i allt levande och som med sina ständigt flyende sandkårar får horisonten att sluta sin blick.

Nu sitter jag och förbereder mig i ett rum, min nya skrivarkoja,  i Jomala prästgård med utsikt över vattenspegeln i Dalkarby träsk. Med ett tema som jag arbetat med redan tidigare : Att utforska det ordlösa.

Att utforska det ordlösa – expedition tystnad, borde det egentligen heta, ty det ordlösa vetandet vilar i den djupa tystnaden. Det är som en vacker morgon i maj när man sitter ute på en klippa vid vattnet och ser solen gå upp… här finns liv utanför alla etiketter, här pågår skapelse utanför alla definitioner, här landar sjöfågeln, här ropar  gudingen, här hoppar haren över berget och martallen står stark i sina årsringar medan jag vet mina andetag. I pulsen blir jag till.

”Att förlora sin tystnad är att förlora sin mänsklighet”

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s