… Philokalia… kärleken till skönheten……i teologi… i geometri… i rörelse… och i sång… i poesi… i analys… i sorgen och glädjen … i det spruckna…i tillbedjan

Ett liv

Det är för mig en gåta att prästgården i Kumlinge fortfarande inte har fått sin inneboende kyrkoherde. På denna prästgårdsbacke har vårarna bosatt sig i prästernas skimrande blickar allt sedan 1500 talet. Som senkommen Bildefterföljare fick jag leva här under 30 års tid. Här har jag eldat majbrasor, spelat badminton (med framför allt Jacob), klippt gräs och tillsammans med mina barns mor odlat ( det var modern), mjölkat getter (det var jag), tillverkat ost, lekt med scouter, arrangerat teaterdagar, soppteater och friluftsgudstjänster, meckat på min salige Citroën, och tillsammans med barnen matat igelkottarna, ropat på kattorna, grillat korv kött grönsaker, skrapat båten, rengjort näten och skjutit till måls mot gethuset (det var mest Jonas), byggt kaninburar (Malins), och lärt mig skruva i ”oljegropen” (Mikas).
Och under tysta mörka höstkvällar läst alla dessa hisnande teologiska praktiker, Mäster Eckhart, Hjalmar Ekström, Johannes av Korset, Julian av Norwich, Valdemar Nyman, Hildegard av Bingen,Valdemar Nyman,Pseudo-Dionysios och Valdemar Nyman och Jacob Böhme, William Johnston, och idisslat den totala oktobertystnaden, lärt mig meditationen, lärt mig lyssnandet till gubbar, ungdomar, kvinnor jaaa a.
Och inte att förglömma: Här har jag fått skriva de bästa av mina rader:

”Anna Valderina ängelfisk
rörelserna dina
osynliga, genomskinliga
gälrörelser”

Tack skall ni alla
alla
alla ha,
för allt
allt allt ni lärt mig!!!

Förstår inte att sådant välsignat, välsignat liv i vår moderna värld inte har nån sökande!!!

Jaaa a snälla någon Här väntar ett liv.

Säger Kent utnämnd av dem som inte kunde förstå allt detta till ”stormystikern av Kumblinga” och som nu äntligen börjar bli klar med det här och ser så fram emot att få fortsätta jobba i Jomala församling 7 år till.

Säger Kent
och uppmanar er
Dela!
förstår ni?
Och det här är bara ”prästgårdsbackan”.
Återkommer till det största, S:ta Anna medeltida kyrka.
…………………………………………………………………………………………….
Kent Danielsson
Neptunigatan 59
22100 Mariehamn
Åland
tel. 0400367742(mobil); 0374118075 (Skype)
kent.danielsson@me.com
http://homepage.mac.com/kentheo/Menu33.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s