… Philokalia… kärleken till skönheten……i teologi… i geometri… i rörelse… och i sång… i poesi… i analys… i sorgen och glädjen … i det spruckna…i tillbedjan

Skrivarretreat 11-13 oktober

Bilden kan innehålla: blomma

I över 25 år har det arrangerats skrivarretreater på Snoan. Retreater där vi övar oss i att släppa taget om tankarna och känslorna, vi sitter oss till tystnad i kapellet. I tyst meditation på kudde, pall eller stol. För att återvända till brasrummet och där med papper och penna förundrat se hur befriade tankar och känslor sipprat fram för att få gestalt i skrivarboken. Ledare för skrivarövningarna är Åsa Stenvall-Albjerg. 

Motiveringen till kulturpriset 2018:
””Kulturpriset 2018 går till författaren, essäisten, litteraturvetaren och skrivkursledaren Åsa Stenvall-Albjerg. Med sin kunskap, klokhet och passion för litteratur har Åsa i fyrtio år inspirerat och undervisat såväl ordälskare som blivande författare på vägen till publicering.

Hon har ständigt förnyat sig, och i ett parallellspår även forskat och skrivit insiktsfulla och djupa essäer om nordiska och finlandssvenska författare. Åsa Stenvall-Albjerg har varit oumbärlig för många litterära debutanter och bidragit till den aktningsvärda standard som vår finlandssvenska litteratur har idag.”

Åsa Stenvall-Albjerg är givetvis överväldigad och glad över att få denna erkänsla för ett långt och enträget arbete:

– Detta arbete har jag dock inte gjort ensam, utan tillsammans med oerhört många skribenter och andra författare genom åren.”

Retreat innehåller även tyst meditation, tidegärd och mässa. Meditationsövningarna och mässan leds av prosten Kent Danielsson som höll den första skrivarretreaten på slutet av 1980-talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s