… Philokalia… kärleken till skönheten……i teologi… i geometri… i rörelse… och i sång… i poesi… i analys… i sorgen och glädjen … i det spruckna…i tillbedjan

Det i ryggraden skrivna

En av de största gåvorna jag fått under mitt yrkesliv är undervisning i att skriva med magen, med ryggraden, med hjärtat. 

Att skriva huvudet lär vi oss i skolan och i den teologiska utbildningen. Att skriva med huvudet är inte bara nyttigt utan nödvändigt i analysen, i avhandlingen, i bibelkommentaren.

Men att skriva med ryggraden och hjärtat, med magen är en oersättlig konst i kyrkorummet omgiven av musik, bilder och rörelser.

 Att låta det i ryggraden skrivna bli till det i kyrkorummet förkunnade skapar ögonblickets närvaro; ett vetande över alla gränser.

Vägen från huvudet till magen och ryggraden, till hjärtat, är tystnad i meditation och ordlös bön.

Skrivarretreaterna har hållits nästan varje år sedan mitten/slutet av 1980-talet och de mest sällsynta fåglarna på retreaterna har varit svartrockarna. Varför söker inte unga präster sig till de kreativa källorna?

Ännu fínns det platser kvar till skrivarretreaten på Snoan den 11-13 oktober. För studerande finns bidrag att söka för deltagaravgiften på 240 €

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s