… Philokalia… kärleken till skönheten……i teologi… i geometri… i rörelse… och i sång… i poesi… i analys… i sorgen och glädjen … i det spruckna…i tillbedjan

Balladen om Bel Ols 15

https://alandsradio.ax/lashornan/balladen-om-bel-ols-del-15

”I gränslandet mellan lyriskt och berättande befinner man sig i Kent Danielssons egenartade Balladen om Bel Ols. det är en text som med sitt me- deltida motiv skildrar hat, våld och kärlek i ytterst suggestiva vändningar. I sitt formspråk bygger danielsson en ordens katedral, där dialogen med en gåtfull gud blir själva fundamentet. Och innerst handlar det om konstens, färgens, förmåga att läka själsliga sår: ”alla bilder står kvar. Sjunger sina svar! alla färgerna som klarnat genom de stumma rummen, ljusnat under marken, djup- nat i fotstegen. Runnit fram i penseln. där står de, änglarna och helgonen”. Gustaf Tiden, Nordisk tidskrift

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s